VB-Groep

Uniek zorgcentrum Pontenage opent deuren

26 februari 2024

Onlangs is aan de rand van het centrum van Gemert ‘Pontenage’ opgeleverd, het nieuwe zorgcentrum van Stichting ORO. Een bijzonder duurzaam complex waarvan de constructie volledig is uitgevoerd in hout. Momenteel verrichten we de laatste afrondende werkzaamheden. De nieuwe bewoners nemen in maart hun intrek.

Pontenage Gemert, CLT Houtbouw
Pontenage Gemert, CLT Houtbouw

Het zorgcentrum bestaat uit 28 zorgstudio’s, 4 zorgappartementen en verschillende gemeenschappelijke ruimtes, verdeeld over drie woonlagen. Het complex biedt huisvesting aan 32 cliënten van ORO. In het gebouw zijn alle binnenwanden en verdiepingsvloeren uitgevoerd in CLT-elementen. CLT (Cross Laminated Timber) is een duurzaam innovatief houtbouwproduct.

Daarnaast heeft hout van nature een karakteristieke, warme uitstraling. Met uitzondering van de badkamers blijven in Pontenage alle houten wanden aan de binnenzijde dan ook zichtbaar. Vanwege zijn natuurlijke vochtregulerende en isolerende werking heeft hout ook een positieve invloed op het binnenklimaat en het energiegebruik.

Duurzaam en snel bouwen met CLT

Meer weten over de toepassing van CLT in Pontenage?

Lees hier verder

Meer houtbouw projecten

Huybregts Relou voert steeds meer projecten uit in hout. Zo leveren we in de wijk Woensel in Eindhoven binnenkort het appartementencomplex ROOT op, waarbij de volledige gevels, balkons en galerijen uit hout zijn vervaardigd. Wij zijn er dan ook trots op dat wij met onze houtbouw projecten een steentje bijdragen aan een duurzamere leefomgeving.

Lees meer over ROOT