VB-Groep

Veiligheid bewoners en omwonenden

Medewerker en moeder buiten

Het renoveren en verduurzamen van een woning gebeurt vaak in bewoonde staat. Vakmensen in huis, geluidsoverlast en stof. Voor bewoners een ingrijpende periode die kan aanvoelen als een aantasting van de privacy. We gaan hier zorgvuldig mee om. Daarom is het voor ons als bouwer belangrijk om bewoners zo goed mogelijk te informeren over de werkzaamheden die wij gaan uitvoeren en bewust te maken van de aandachtspunten op het gebied van veiligheid in en rondom de woning. Communicatie met de bewoners is daarbij van groot belang. Onze huurcoaches zijn voor bewoners een onmisbare schakel. Zij bieden een luisterend oor, kunnen zich inleven in de (gezins)situatie en geven bewoners de aandacht die ze nodig hebben.

Veilig Bouwen doen we samen!

Bekijk onderstaande video zodat we er samen voor kunnen zorgen dat de situatie veilig is en blijft voor iedereen.

Kleurplaat kinderen

Wij vinden het ook belangrijk om veiligheid onder de aandacht te brengen bij kinderen in de wijk. Speciaal voor hun hebben wij een kleurplaat gemaakt, om zo veiligheid op een speelse en educatieve manier onder de aandacht te brengen. Je kunt de kleurplaat via onderstaande link downloaden en printen. Veel kleurplezier!

Download kleurplaat

Blijf alert en volg de aanwijzigingen

1. Helmplicht

Het dragen van een bouwhelm is verplicht op de meeste plekken van de bouwplaats, ook bij het renoveren van woningen in bewoonde staat. Volg hiervoor altijd de instructies van onze collega’s.

2. Volg route

Wanneer wij werkzaamheden uitvoeren in de wijk, kan de route anders zijn dan normaal. Middels duidelijke afzettingen geven wij de route aan zodat bewoners en omwonenden zich zo veilig mogelijk kunnen verplaatsen.

3. Valgevaar

Houd er rekening mee dat er ook gevaar van boven kan komen. Denk bijvoorbeeld aan bouwkranen met last of steigers rondom de woning.

4. Struikelgevaar

Er kunnen bouwmaterialen in de tuin liggen, soms is het nodig om sleuven te gegraven en de trap kan worden afgeplakt. Pas dus goed op waar je loopt.

5. Bouwverkeer

Tijdens de werkzaamheden is er veel bouwverkeer aanwezig in de wijk. Pas dus goed op voor gevaarlijke situaties op de weg.

6. Speelverbod

Klim niet op steigers, laat kinderen niet spelen waar gewerkt wordt en blijf weg van materiaal en gereedschap.

Bewonerscommunicatie in de praktijk

Het succes van een groot onderhoud project (lees: de huurderstevredenheid) is niet alleen afhankelijk van wat er in de woning gebeurt, maar ook van hoe dat gebeurt. Benieuwd naar onze aanpak?

Lees het hele verhaal

Zie je zelf een onveilige situatie? Meld dit dan!

Jan van Hamond

KAM Manager

Stel hier je vraag

  

= Verplicht veld

Veiligheid bewoners

Alle aandachtspunten op het gebied van veiligheid voor bewoners op een rij.

Bekijk flyer