VB-Groep

Renovatie zorgcentrum Aan de Bleek Schinveld

Plaats Schinveld
Opdrachtgever Zorggroep Cicero
Programma Renovatie diverse ruimtes zorgcentrum
Bekijk alle gegevens

Modern en multifunctioneel zorgcentrum

Multifunctioneel zorgcentrum (verpleeghuiszorg en verzorgingshuiszorg) Aan de Bleek is na de renovatie en verduurzaming weer klaar voor de toekomst. Wij hebben 50 zorgkamers, verdeeld over drie etages, voorzien van een eigen keuken en badkamer. De kamers hebben een huiselijke en warme uitstraling gekregen en per verdieping zijn ook de algemene ruimtes aangepakt. Elke verdieping is voorzien van een prikkelarme ruimte waar bewoners visite kunnen ontvangen of kunnen ontspannen. Op de begane grond hebben wij een multifunctionele ruimte gerealiseerd. Hier wordt gerecreëerd en worden diverse zorg- en diensten aangeboden. Zorgcentrum Aan de Bleek is na de renovatie volledig ingericht zodat zorgverleners efficiënte- en dienstverlenende zorg kunnen bieden voor ouderen met lichamelijke of psychische beperking. Een plek waar de cliënt centraal staat en waar zorgverleners zo goed mogelijk kunnen voldoen aan de zorgvraag.

Modern zorgcentrum

De begane grond is uitgerust met een professionele keuken. Veel bewoners komen uit Schinveld en omgeving en daarom is er bewust de keuze gemaakt om authentieke elementren uit Schinveld (symbolisch) teurg te laten komen in de diverse ruimtes. Ook de namen van de ruimte zijn herkenbaar voor de bewoners van aan de Beek. Grand Café Rode Beek, Het Dorpsplein, Schinveldse Bossen en Nonke Buusjke zijn enkele namen van openbare ruimtes op de begane grond. Rondom "het Dorpsplein" geeft een extra warm gevoel door het wolkenplafond met daglichtsimulatie. Op deze manier wanen bewoners zich in een vakwerkboerderij, midden in de natuur. We hebben deze sfeer weten te creëren door het systeemplafond te voorzien van donkere balken, muren te bekleden met steenstrips en andere visuele aspecten.

Maatwerk voor efficiënte zorgverlening

De verbouwing en verduurzaming werd o.a. in overleg met het zorgpersoneel van Aan de Bleek vormgegeven. De werkgroep bestond uit: de Vastgoedafdeling, Zorgmanager, Facility Manager, F&B Manager en de vertegenwoordiger van de Cliëntenraad. Samen met Van Heur Bouw & Onderhoud hebben zij meegedacht over het optimaliseren van de indeling van de algemene ruimtes. Van de linnenkast tot de medicijnkamers, van de invulling van de algemene keukens tot de zorgkamers overal is over nagedacht. Hierdoor werd het belang van de opdrachtgever, haar medewerkers en cliënten voorop gesteld en kan het zorgcentrum een divers aanbod aan zorg verlenen aan haar cliënten.

Projectdetails

Plaats Schinveld
Opdrachtgever Zorggroep Cicero
Programma Renovatie diverse ruimtes zorgcentrum
Architect Wauben Architects Geleen
Bouwdirectie Cicero Zorggroep