VB-Groep

Renovatie betonvloer hal A50 DAF

Plaats Eindhoven
Opdrachtgever DAF
Programma Vernieuwen vloer fabriekshal

DAF is volop in beweging. De transitie van fossiele brandstoffen naar meer duurzame brandstoffen zorgt ook bij DAF voor een omslag. Daarbij wordt ook gekeken naar de huidige gebouwen en fabrieken.

In de bestaande hal (A50) wordt door ons momenteel een gedeelte van de vloer gerenoveerd. Eerder zijn in 2022 al twee andere delen van de vloer vervangen.

Werkzaamheden

Het werk bestaat uit het verwijderen en ontgraven van de oude vloer. De vloeren liggen tussen de hoofddraagconstructie van het gebouw, dus de huidige constructie blijft intact. Het verwijderde beton wordt buiten vergruisd en als ondergrond gebruikt voor de nieuwe vloer. De vloer zelf wordt op 865 stuks grondverdringende stalen schroefmortelpalen gestort. Door de flinke belasting die op de vloer wordt verwacht, wordt er meer wapening dan normaal gebruikt in deze vloer. De vloer wordt uiteindelijk gevlinderd voor een bijzonder strak eindresultaat.

Veiligheidsvoorschriften

Een van de uitdagingen bij dit project zijn de protocollen bij DAF. DAF heeft zelf een aantal veiligheidsvoorschriften waaraan iedereen zich dient te houden. Toegangscontrole is er daar bijvoorbeeld een van. Verder dient Iedere werknemer een online cursus te volgen voordat hij of zij het terrein kan betreden.

Ook is er zeer veel bedrijvigheid op het terrein en daar dienen we rekening mee te houden. De productielijn van DAF moet altijd door draaien en het lukt ons door een duidelijke communicatie om daartussendoor te bewegen om het eindresultaat te bereiken.