VB-Groep

Veel aandacht voor duurzaamheid en circulair oogsten bij sloop Tilburg

29 juli 2021

Huybregts Relou is begonnen aan het realiseren van een nieuwbouwtoren De Bankier in Tilburg. Duurzaamheid en het circulair hergebruik van "te slopen" materiaal is hierbij zeker niet vergeten.

Aangezien het project wordt gerealiseerd op een "postzegel" in de binnenstad van Tilburg is er geen plaats voor een ketenpark en heeft het projectteam zijn intrek genomen in het naast gelegen bankgebouw. Voordat het slopen begon heeft het team onder leiding van hoofduitvoerder Kees-Jan Oosterhout gekeken wat uit het te slopen gebouw "geoogst" kon worden.

De volgende materialen zijn geoogst en direct hergebruikt in meerdere ruimtes waaruit het projectteam de komende twee jaar het project aanstuurt: verlichting met aanwezigheidsdetectie, keukenblok, vaatwasser, isolatiemateriaal, brandslanghaspels, kasten, handdoekrek (voormalige grote deurgreep), jashaakjes, deuren en deurbeslag, spiegels, wcrolhouders en een kluis (SDG 12).

Bij het realiseren van de toiletgroep is ook rekening gehouden met gebruikers van verschillende godsdiensten (SDG6 en SDG10). Voor het drogen van handen wordt nog een handdroger voorzien om de hoeveelheid papier te beperken.

Bij de sloop wordt door M. Heezen gebruik gemaakt van een vangmat die gemaakt is van oude lopende banden. Natuurlijk worden de omwonenden goed op de hoogte gehouden van de activiteiten. Middels trillingsmeters wordt gemonitord of het slopen ook voor de buren op de correcte wijze wordt uitgevoerd (SDG17).

Meer weten over De Bankier?

Op onze projectpagina vind je alle relevante informatie over dit project.

Bekijk projectpagina

Duurzame Ontwikkelingsdoelen

Wij hebben onze duurzaamheidsdoelstellingen gekoppeld aan 7 van de 17 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties.

Lees meer over onze duurzame ontwikkelingsdoelen