VB-Groep

Transformatie Antonius van Paduakerk gestart

21 juli 2022

19 juli is, onder tropische omstandigheden, de start gevierd van de transformatie van de Antonius van Paduakerk te Valkenswaard. Eén van de toekomstige bewoners gaf het symbolische startsein. Met een druk op de knop ontvlamde op spectaculaire wijze het bord: “Proost op dit mooie project”. In deze voormalige kerk worden 18 luxe appartementen gerealiseerd.

Het uitgangspunt van het plan, ontwikkeld door CRA Vastgoed, is behoud van de kerkhistorie. Het gebouw aan de rand van het centrum van Valkenswaard wordt door de herontwikkeling opnieuw “het visitekaartje van het dorp”, aldus wethouder Theo Geldens. Wouter Bezemer, directeur Huybregts Relou woont zelf in Valkenswaard. “We dragen graag een steentje bij aan het behoud van historisch erfgoed door er een nieuwe functie aan te geven. Als inwoner van deze gemeente ben ik er extra trots op dat Huybregts Relou dit mooie unieke project mag realiseren.”

Ook bij de toekomstige bewoners van dit project heerst het trotse gevoel. Velen van hen zijn gedoopt in deze kerk en komen hier al hun leven lang. Zo ook Karel Kremers. Hij is van jongs af aan misdienaar geweest van de Antonius van Paduakerk. Deze nostalgie wilde hij graag delen met alle andere toekomstige bewoners en belangstellenden. Hij stelde samen met zijn compagnon Joop van Appeldorn een boek samen waarin de historie van de kerk in woord en beeld staat beschreven.

Architect van het plan Wouter Margry, heeft een bijzonder band met kerken. Zijn overgrootvader en grootvader zijn beide betrokken geweest bij het ontwerpen van velen kerken in Nederland. Hier is zijn fascinatie voor de kerkelijke architectuur ontstaan. Met dit ontwerp is voor hem figuurlijk de cirkel rond.

Meer weten over De Antonius?

Op onze projectpagina vind je alle relevante informatie over dit project.

Bekijk projectpagina

De Antonius in het Eindhovens Dagblad

Het ED interviewde Planontwikkelaar Rens van den Hurk & Projectontwikkelaar Yannick van Putte over dit project.

Lees interview