VB-Groep

Startsein gegeven voor bouw ROOT

18 november 2022

Op woensdag 16 november is in de wijk Woensel Mensfort te Eindhoven het officiële startsein gegeven voor bouwproject ROOT. Tijdens een bijeenkomst werden op symbolische wijze de eerste palen geslagen door Wouter Bezemer van Huybregts Relou, Peter Klink van VORM, Rick Heijstee van de gemeente Eindhoven, en door één van de toekomstige bewoners. Aansluitend is door alle aanwezigen geproost om de start bouw van het project te vieren.

Woonwensen komen tot bloei

Gastheer Meneer Alphons begeleidde het evenement in geheel eigen stijl en vroeg aan de toekomstige bewoners hun woonwensen op kaartjes van zogenaamd ‘zaadpapier’ te schrijven; kaartjes waarin verschillende bloemzaadjes verwerkt zijn. Bij de oplevering van ROOT worden deze geplant, waarmee de woonwensen letterlijk tot bloei kunnen komen.

Duurzaam project

ROOT is ontwikkeld door VORM en ligt op een centrale locatie in de wijk Woensel Mensfort waarbij ook het gebied rondom ROOT wordt betrokken. Hier wordt een openbaar toegankelijk park ingericht. In ROOT komen in totaal 56 woningen; 45 driekamer appartementen en 11 vierkamer maisonnettes, allen met riante buitenruimtes.

Voor de bouw van ROOT is bewust gekozen voor duurzame bouwmaterialen; de balkons en galerijen worden uitgevoerd in een houten CLT draagconstructie, een zeer duurzaam alternatief voor traditionele materialen zoals beton en staal. Daarnaast is voor de gevels gekozen voor geïsoleerde houtskeletbouw en worden de daken afgewerkt met mos sedum, beter bekend als ‘groene daken’.

Nieuwbouw ROOT Eindhoven

56 woningen in diverse varianten op het knooppunt van drie wijkroutes.

Bekijk project