VB-Groep

Duurzame samenwerking met Woonpartners

20 maart 2024

De Helmondse woningcorporatie Woonpartners en Huybregts Relou bundelen de krachten om woningen van de woningcorporatie verder te verduurzamen. We werken samen aan mooie, innovatieve projecten. Onlangs rondden we opnieuw een bijzonder project af. Vier woningen zijn voorzien van nieuw HR++ isolatieglas waarbij gebruik is gemaakt van 50% hergebruikt glas.

Na vorig jaar verschillende proeven te hebben gedaan met circulair isolatieglas, werd het glas in vier woningen aan de Dinkelstraat in Helmond volledig vervangen: de eerste keer dat we deze aanpak hebben toegepast voor Woonpartners.

Het hiervoor gebruikte glas is verkregen uit andere projecten, en door Glasindustrie Ben Evers bewerkt en klaargemaakt voor hergebruik. Plaatsing is vervolgens uitgevoerd door Van de Looy Schildersbedrijf. Het geheel is gecoördineerd vanuit Huybregts Relou; waarbij we nauw samenwerken met de beide bedrijven, betreffende bewoners en met Woonpartners.

Het hergebruikte glas is een opwaardering naar HR++ niveau. Bovendien wordt het glas dat verwijderd is uit de woningen zelf ook weer bewerkt en bewaard om in een vervolgproject te kunnen hergebruiken.

Duurzame samenwerking

Huybregts Relou hecht veel waarde en belang aan circulariteit en hergebruik. We verkennen voortdurend nieuwe mogelijkheden om hier verdere invulling aan te kunnen geven. Dit wordt volledig ondersteund door Woonpartners, die zich actief inspant om samen tot de best mogelijke oplossingen te komen. Resultaat komt hier echt samen.

Onze samenwerking via onze programmatische aanpak VB GO heeft al meerdere vruchtbare projecten opgeleverd. Zo werden vorig jaar nog 30 duplexwoningen in de Margrietlaan in Helmond totaal vernieuwd, waarbij traditionele radiatoren plaatsmaakten voor moderne infraroodpanelen, de warmwatervoorziening via een thermische batterij wordt geregeld en de bestaande keukens zijn vervangen door circulaire keukens van Chainable – gemaakt van gerecyclede materialen. Een ander mooi voorbeeld van hoe onze gedeelde ambitie voor duurzaamheid en vernieuwing leidde tot concrete resultaten.

Innovatieve renovatie Margrietlaan Helmond

In 2023 renoveerden we 30 duplexwoningen in opdracht van Woonpartners.

Lees verder

VB GO

Met VB GO ondersteunen wij met name woningcorporaties in hun groot onderhoud, door te kiezen voor een procesmatige en programmatische aanpak.

Meer over VB GO