VB-Groep

Samen werken, samen leren, samen verbeteren

Wordt dit het paradepaardje van de keten? “Uiteraard,” antwoordt Marcus van der Valk. “Totdat we weer een nieuw hotel openen. Het nieuwste hotel is altijd het beste, slimste, meest duurzame en gastvrije.” Hoge ambities dus voor Hotel Eindhoven-Best, dat medio 2022 zal worden opgeleverd. Hier, aan de noordzijde van Eindhoven, helpt Huybregts Relou het Van der Valk concern die ambities te verwezenlijken. Als daadwerkelijke partner. Want, zo lezen we op het bouwhek, ‘We geloven dat we samen meer bereiken dan alleen’.

Afgelopen voorjaar ging de eerste paal voor het nieuwe hotel de grond in. Op een uitgekiende Van der Valk-locatie. Pal aan de snelweg (A2/A50), uitstekend in het zicht, vlakbij Eindhoven Airport, in een omgeving met veel bedrijvigheid, maar ook veel groen. Aantrekkelijk voor de zakelijke én leisure markt dus.

Luxe gastvrijheid

Van der Valk Hotel Eindhoven-Best telt straks zo’n 26.000 m2 bvo, verdeeld over 15 bouwlagen, en 200 kamers. Een luxe, gastvrije omgeving waar de gast op alle mogelijke manieren in de watten wordt gelegd. Er komt een restaurant met live cooking, een bar, brasserie, 22 vergaderzalen, wellness met fitness, en een skybar op de 12e verdieping.

Beproefd partnership

De ontwikkeling van Hotel Eindhoven-Best is een initiatief van Valk Exclusief. Marcus van der Valk (die samen met zijn vrouw Alice aan het roer staat van Hotel Voorschoten, bakermat van het familiebedrijf) is een van de drijvende krachten achter deze vooruitstrevende groep die het Van der Valk concern naar een steeds hoger niveau wil tillen. Marcus bouwt het nieuwe hotel samen met Huybregts Relou. Directeur Sander van Doorn: “We zijn al bijna 10 jaar vaste partner van het Van der Valk concern en daar zijn we trots op. Onze samenwerking is begonnen in Eindhoven, waarna we nog diverse andere locaties hebben ge- en verbouwd. Sassenheim bijvoorbeeld, Breukelen en Cuijck.” De hotelketen bouwt bij voorkeur met partijen die ervaring hebben in de business en die weten wat het betekent om ‘een Van der Valk’ te runnen. “De gast staat bij ons in alles centraal,” benadrukt Marcus. “Wij zullen nooit nee verkopen, maar alles in het werk stellen om de wens van de gast te vervullen. Die houding verwachten we ook van onze partners. Dat veronderstelt inzicht in onze business en vergaande betrokkenheid. En vooral heel veel flexibiliteit.” “Je moet elkaar op dat gebied begrijpen en aanvullen,” vult Sander aan. “Ook bij ons staat de klant altijd centraal. Het draait om vertrouwen en commitment; dan is er heel veel mogelijk.”

Wij zullen nooit nee verkopen aan onze gasten. Die houding verwachten we ook van onze partners.
Marcus van der Valk, Van der Valk Eindhoven-Best

Nieuwe inzichten en ontwikkelingen

Op die flexibiliteit wordt inderdaad een fors beroep gedaan, beaamt Sander. “Wij zeggen wel eens gekscherend: een beslissing is definitief … tot de volgende wijziging. Dat kan ook niet anders, als je gaat voor kwaliteit.” De realisatie van een groot hotel heeft een doorlooptijd van jaren en in die tijd kunnen inzichten en uitgangspunten behoorlijk veranderen. Marcus: “Wij moeten voortdurend inspelen op nieuwe technologische ontwikkelingen. Inchecken met je telefoon bijvoorbeeld. De cardreader bij de kamerdeur om het licht aan te doen, is zinloos geworden nu we overal met extreem zuinige halogeenverlichting werken. Zo zijn er ook maatschappelijke ontwikkelingen waar je rekening mee moet houden. Sinds de coronacrisis zien we bijvoorbeeld dat meer en meer zakelijke gasten ons hotel als werk- of vergaderplek gebruiken. Dit heeft allemaal consequenties die je gaandeweg in je project wilt meenemen.”

BREEAM Outstanding

Samenwerken betekent samen leren en verbeteren. Ervaringen en best practices opdoen en die vervolgens implementeren in nieuwe projecten. Voor een steeds beter, slimmer, efficiënter resultaat. Duurzamer ook. Duurzaamheid is een cruciale pijler onder het Van der Valk concern. Net als bij Huybregts Relou, eveneens een familiebedrijf dat gaat voor de langere termijn. Hotel Eindhoen-Best gaat voor niets minder dan BREEAM Outstanding, het hoogst haalbare niveau binnen deze systematiek. Marcus: “Ons beleid is al zes generaties lang om datgene wat we bouwen, ook in eigendom te houden. Als we die gebouwen willen doorgeven aan onze kinderen en kleinkinderen, kunnen we er maar beter voor zorgen dat ze aan de hoogste duurzaamheidseisen voldoen. Bij ieder nieuw hotel nemen we de laatste inzichten op dat gebied mee. Niet voor niets is Van der Valk afgelopen jaar door de Europese Sustainable Brand Index uitgeroepen tot de Groenste Hotelketen van Nederland.”

Gesloten duurzame keten

Huybregts Relou werkt vaker volgens BREEAM. Ook op bouwplaatsen waar die eis niet geldt, worden onderdelen van deze beoordelingsmethodiek voor duurzaamheid meer en meer toegepast. “Wij zien BREEAM niet als een dwingend keurslijf, maar als een pakket richtlijnen dat je met elkaar beter en slimmer maakt,” licht Sander toe. “Het tilt je bedrijf en je project naar een hoger niveau. BREEAM stelt eisen aan de hele keten. Eisen met betrekking tot transport, energie, materialen, afval, gezondheid. Wij dienen daaraan te voldoen en verlangen dat op onze beurt van onze leveranciers. Zo creëer je samen een gesloten, duurzame keten.” Ook hier geldt het motto op het bouwbord: We geloven dat we samen meer bereiken dan alleen.

Wij zien BREEAM als een pakket richtlijnen dat je met elkaar beter en slimmer maakt.
Sander van Doorn, Directeur

Goede buur

Samen bereiken we meer. Heeft dat ook betrekking op de relatie met de omgeving? “Natuurlijk is het belangrijk dat je de omgeving goed informeert en meeneemt in het proces,” besluit Marcus. “Maar is dat niet vanzelfsprekend, een kwestie van fatsoen? Toen we hier begonnen, heb ik eerst persoonlijk een bezoekje gebracht aan alle nabije bewoners. ‘Aangenaam, ik ben Marcus van der Valk. Als u ergens mee zit of vragen heeft, spreek mij dan vooral even aan.’ Gewoon zoals goede buren dat doen.”

Bouwupdate Van der Valk Eindhoven-Best

Bekijk onze projectpagina voor bouwupdates over ons BREEAM Outstanding project.

Lees meer