VB-Groep

Wandelbos in Tilburg klaar voor de toekomst

15 december 2022

In de wijk Wandelbos in Tilburg heeft Huybregts Relou afgelopen week de 244e woning opgeleverd voor een groot onderhoud project in opdracht van TBV Wonen. Hiermee is de eerste fase van het project geheel afgerond.

Verduurzaming woningen

De woningen zijn verduurzaamd en weer helemaal klaar voor de toekomst. Van elke woning zijn de spouwmuren gevuld met isolatie, is het glas vervangen door HR++ glas en zijn de voor- en achterdeuren vervangen. Ook zijn de daken geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen. Het verwarmen van de woningen gebeurde reeds door middel van stadsverwarming. Om het water gasloos te kunnen verwarmen zijn de keukengeisers vervangen door elektrische doorstroomapparaten. Zo kon in elke woning de gasaansluiting geheel worden verwijderd.

Een frisse uitstraling en minimale overlast

Bovendien kon elke bewoner kiezen voor een complete renovatie van de keuken, badkamer of toilet. Trots vertelt Wendy Donders, een bewoonster van het Wandelbos, over haar nieuwe keuken met houtlook. Ze keek al een tijdje uit naar de renovatie. En nadat Huybregts Relou de werkzaamheden had afgerond heeft ze zelf de kwast gepakt om de muren te voorzien van een nieuwe kleur: zo is de woning weer helemaal naar eigen wens.

Uiteraard zorgt een dergelijke verbouwing in de woning voor overlast, maar door de duidelijke communicatie van het uitvoeringsteam heeft Wendy dit als minimaal ervaren. “Het was gewoon een paar weken kamperen maar dan met een dak boven je hoofd. En met vragen kon ik altijd terecht bij Monique, de huurderscoach van Huybregts Relou”.

Aangenaam wonen

Het grootste voordeel van de renovatie vond Wendy toch wel het wooncomfort dat meteen merkbaar was na het isoleren van de buitenschil. Toch heeft ze wel één minpunt ontdekt. De spion in de voordeur is te hoog: “ik kan er zelfs op mijn tenen niet doorheen kijken”, zegt ze lachend. Ook daar weet huurderscoach Monique wel raad mee. Als bedankje voor de inkijk in haar woning kreeg ze een keukentrapje met een bloemetje erop.

De volgende fase

Nu de eerste 244 woningen zijn opgeleverd staat de volgende fase van 37 woningen in het Wandelbos op de planning. Deze woningen krijgen eenzelfde aanpak om zo uiteindelijk de hele wijk te verduurzamen.

Verduurzaming Wandelbos Tilburg

Groot onderhoud aan 244 woningen in opdracht van TBV Wonen.

Bekijk project