VB-Groep

Viering hoogste punt 43 sociale huurwoningen Land van Anna in Goirle

24 juni 2024

Donderdag 20 juni bereikten we een mooie mijlpaal in het nieuwbouwproject Land van Anna. De bouw van 43 sociale huurwoningen van Leystromen bereikte het hoogste punt. Dit werd samen met de gemeente Goirle, Leystromen en bouwbedrijf Huybregts Relou gevierd.

Het was een gezellige drukte op de bouwplaats. Na de opening door Pascal Bonet, projectontwikkelaar Leystromen, volgde een kort woordje van wethouder Liselotte Franssen en Nicole Jansen, manager Vastgoed Leystromen. Daarna hesen zij, onder begeleiding van de aannemer, een betonnen dakplaat van de liftschacht naar het hoogste punt van het appartementengebouw. “Een mooie mijlpaal voor dit prachtig groene, klimaatadaptieve en ruim opgezette project”, geeft wethouder Franssen aan. “Het kan niet anders dan dat de toekomstige bewoners hier op deze historische locatie in Goirle met veel plezier wonen straks. Voor de bouwers is de woonwijk Land van Anna, met alle details en vakwerk aan de woningen, een mooi project om aan te werken.”

Medio 2021 startte VOF Wilma-CRA Goirle (een samenwerking tussen Wilma Wonen en CRA Vastgoed) met de ontwikkeling van de 43 sociale huurwoningen. In december 2023 werd de eerste paal geslagen van de 27 sociale huurappartementen en de 16 beneden- en bovenwoningen. Als alles volgens planning verloopt worden de woningen eind van dit jaar en begin volgend jaar opgeleverd.

Aan het Havepplein komt een gebouw van 4 bouwlagen. Hierin komen de 27 appartementen met lift. De woningen hebben een woonoppervlakte van 55 m2 (1 slaapkamer), 66 m2 (1 of 2 slaapkamers) of 76 m2 (2 slaapkamers). Aan de Bergstraat komen 16 beneden- en bovenwoningen van circa 68 m2 met twee slaapkamers. De benedenwoningen hebben een tuintje. De bovenwoningen hebben een balkon en zijn bereikbaar via een gezamenlijke trap per twee woningen. 

Over Land van Anna

Land van Anna komt op een bijzondere plek in Goirle, waar textielfabriek HAVEP gevestigd was. De nieuwbouwwijk grenst aan het prachtige Beekdal en Landgoed Gorp en Roovert. De beek de Nieuwe Leij meandert langs de woningen in drie deelgebieden: Aan de Leij, In de Velden en Rondom de Fabriek. Elk gebied krijgt een eigen identiteit in zowel landschap, sfeer als architectuur.Land van Anna bestaat uit totaal 167 woningen, verdeeld over 108 koopwoningen, 43 sociale huurwoningen en 16 vrije sector huurwoningen. De luxe villa’s, appartementen en kavels in deelgebied Aan de Leij hebben vrij uitzicht op de natuur en het landgoed. In het natuurrijke, dorpse deelgebied In de Velden komen twee-onder-een-kapwoningen, vrijstaande woningen en beneden-bovenwoningen (sociale huur). Deelgebied Rondom de Fabriek biedt een mix van betaalbare rijwoningen, herenhuizen en appartementen (sociale huur). Het industrieel erfgoed van de voormalige textielfabriek HAVEP wordt geïntegreerd in dit deelgebied. 

Nieuwbouw Land van Anna in Goirle

Meer weten over de bouw van dit natuurinclusieve project?

Bekijk de projectpagina