VB-Groep

Verduurzaming Herculesstraat Rosmalen en 400 m² bosgrond beschermd

1 februari 2022

Voor Woningstichting JOOST uit Boxtel hebben wij het groot onderhoud uitgevoerd aan 40 eengezinswoningen gelegen aan de Herculesstraat e.o. in Rosmalen. Ook een aantal kopers in de wijk deden mee met de werkzaamheden.

De woningen zijn voorzien van een compleet nieuwe schil. Dit zorgt niet alleen voor een eigentijdsere uitstraling, het zorgt er ook voor dat de woningen een stuk energiezuiniger worden. De energielasten voor de betreffende huurders zijn hierdoor aanzienlijk verlaagd.

De werkzaamheden bestonden uit een nieuw dak, nieuwe gevels en gevelisolatie en nieuwe kozijnen met HR++ glas. Daar waar dat nodig was zijn de badkamer, keuken en toilet vernieuwd. Op woensdag 3 november 2021 mochten de vlaggen uit!

Omdat wij duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan doneren wij per woning 10 m2 bos via EarthToday en beschermen hiermee in totaal 400 m2 bosgrond. Zo dragen we niet alleen bij aan het reduceren van CO2-uitstoot, maar stellen we ook opname van CO2 zeker door beschermd bos aan te kopen. Wij hebben na oplevering een certificaat overhandigd aan woningstichting JOOST met vermelding van het project en de gedoneerde vierkante meters beschermd bos.

Certificaat woningstichting JOOST