VB-Groep

Tijdcapsule begraven in Wilhelminahaven Oosterhout

30 september 2022

Op vrijdag 23 september hebben we samen met (toekomstige) bewoners de realisatie van de nieuwe woonwijk Wilhelminahaven in Oosterhout gevierd. Tijdens het event konden bewoners een boodschap achterlaten in een tijdcapsule. Deze capsule werd door wethouder Kastelijns van de gemeente Oosterhout samen met een jong meisje uit de wijk ingegraven.

Op het voormalige fabrieksterrein van PDM aan het Wilhelminakanaal in Oosterhout realiseren wij in totaal 227 woningen verdeeld over 2 fases. Inmiddels is het merendeel van de huurwoningen en huurappartementen opgeleverd. De bewoners van de laatste 14 huurwoningen ontvangen eind 2022 hun sleutel. Ook zijn de eerste koopwoningen opgeleverd en bewoond. Momenteel wordt er nog gebouwd aan de 40 koopwoningen. De laatste fase bestaat uit 20 koopappartementen.

Kennismaken

Alle bewoners van de wijk, zowel kopers als huurders, waren uitgenodigd om hun (toekomstige) verhuizing naar de nieuwe woonwijk te vieren. De plek waar de tijdcapsule is ingegraven is vastgelegd, wie weet wat de archeologen daar over 100 jaar van vinden. Aansluitend konden alle genodigden onder het genot van een hapje en drankje kennismaken met hun buurtgenoten.

Wonen in Wilhelminahaven

De ligging van Wilhelminahaven is uniek: enerzijds langs het Wilhelminakanaal, anderzijds naast natuurgebied de Vrachelse Heide én vijf minuten fietsen van het centrum. Aan de Bredaseweg is een nieuwe rotonde aangelegd ter hoogte van het plan. De reeds bewoonde appartementengebouwen Porta I en Porta II markeren samen de entree tot Wilhelminahaven. De woningen zijn vormgegeven in een fijne mix van modern en jaren ’30-stijl met natuurlijke materialen. De woningen in fase 1 zijn inmiddels grotendeels opgeleverd en de bouw van fase 2 is in volle gang. Dwars door de wijk loopt een groene verbinding.

Nieuwbouw Wilhelminahaven Oosterhout

Huur- en koopwoningen gelegen op het voormalige fabrieksterrein van PDM.

Bekijk project