VB-Groep

Start realisatie modernste stadswijk van Eindhoven: De CAAI!

6 juli 2022

Waar ooit de modernste melkfabriek van Nederland stond, staat binnenkort de modernste stadswijk van Eindhoven. Het oude Campinaterrein transformeert naar De CAAI: een duurzame, groene, moderne stadswijk met betaalbare huur- en koopappartementen. Gisteren is officieel gestart met de realisatie van de eerste twee woontorens. Hiermee worden 283 betaalbare huurwoningen aan Eindhoven toegevoegd.

Op het voormalige Campinaterrein in de Kanaalzone van Eindhoven ontwikkelt BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling circa 700 woningen en 18.000 m² overige voorzieningen. Met het boren van de eerste paal door Wethouder Mieke Verhees is gisteren het startsignaal gegeven voor de bouw van de eerste twee (van de vijf) woontorens.

Fresh en Flow

Ook zijn gisteren de namen van deze twee gebouwen bekend gemaakt; toren Fresh en toren Flow. Beide gebouwen worden door ons gerealiseerd, rondom de monumenten die blijven staan.

Sander van Doorn – directeur Huybregts Relou: We zijn er trots op dat wij onze bijdrage mogen leveren aan de ontwikkeling van De CAAI. Met gebundelde krachten kun je impact maken en projecten laten slagen, daar is dit project een mooi voorbeeld van. Na een succesvolle, intensieve voorbereidingsperiode met BPD en overige betrokkenen is start bouw een belangrijke mijlpaal die zeker gevierd mag worden. Een mooi moment om een nieuw hoofdstuk aan de toch al rijke historie van deze unieke locatie toe te gaan voegen."

In de torens Fresh en Flow komen in totaal 283 betaalbare huurwoningen. Toren Fresh heeft 123 appartementen en toren Flow zelfs 160. Alle appartementen krijgen een eigen buitenruimte, bestaande uit een loggia of een balkon.

Met gebundelde krachten kun je impact maken en projecten laten slagen, daar is dit project een mooi voorbeeld van.
Sander van Doorn, Directeur

Over De CAAI

De CAAI wordt een duurzame, groene wijk aan het water en op loopafstand van het centrum van Eindhoven. Wonen aan De CAAI is écht wonen in de stad: een gevarieerde wijk met een mix van werken en recreëren naast een breed woningaanbod. Sociale huur, middeldure huur en ook koopwoningen in verschillende prijsklassen vinden hier een plek. Verder is er ruimte voor 18.000 m² aan overige functies gericht op gezondheid en voeding, die de plek leuker en het dagelijks leven makkelijker maken. Het grootste deel hiervan bevindt zich in het erfgoed.

Lees meer over De CAAI

Bekijk onze projectpagina voor meer informatie over dit project.

Lees meer