VB-Groep

Start bouw woonzorgcentrum Zandstaete en hospice De Zandsporen

15 februari 2023

Op 14 februari 2023 zijn de bouwwerkzaamheden voor woonzorgcentrum Zandstaete en hospice De Zandsporen van ouderenzorgorganisatie De Wever officieel van start gegaan.

De bouw van het woonzorgcentrum en hospice is feestelijk gestart. Een groep genodigden was aanwezig om samen te proosten en dit moment te vieren. Seniorverpleegkundigen Jolanda van ’t Westeinde van hospice De Sporen en Nadine Smulders van woonzorgcentrum Boshuis sloegen samen met twee bewoners van Boshuis officieel de eerste paal de grond in.

Een bekende plek in Tilburg-West

Woonzorgcentrum Zandstaete en hospice De Zandsporen worden gebouwd op een voor De Wever vertrouwde plaats in de wijk Het Zand. Vroeger was op deze plek woonzorgcentrum De Kievitshorst gevestigd. De Kievitshorst werd vorig jaar gesloopt en de bewoners, medewerkers en vrijwilligers zijn verhuisd naar woonzorgcentrum Boshuis. De naam voor het nieuwe woonzorgcentrum, Zandstaete, werd door een jury gekozen vanuit de inzendingen van een speciaal georganiseerde prijsvraag.

Hospice De Sporen verhuist in 2024 vanaf de Bredaseweg naar het nieuwe gebouw in Tilburg-West. De naam voor het nieuwe hospice, De Zandsporen, werd gekozen door de medewerkers van de Wever.

Bouw woonzorgcentrum en hospice

Woonzorgcentrum Zandstaete biedt straks ruimte aan 120 zorgappartementen. Daarnaast worden er 33 extramurale appartementen gerealiseerd. In hospice De Zandsporen worden 12 zorgappartementen gerealiseerd.

Woonzorgcentrum Zandstaete en hospice De Zandsporen worden gebouwd in samenwerking met bouwadviesbureau Oostelbos – van den Berg die de ontwikkeling en de realisatie van de panden mee verzorgd. Naar verwachting worden het woonzorgcentrum en het hospice eind 2024, begin 2025 opgeleverd.

Nieuwbouw woonzorgcentrum De Zandstaete Tilburg

Meer weten over de bouw van het woonzorgcentrum en het hospice?

Bekijk onze projectpagina