VB-Groep

Onze bouwvrouwen 2023

8 maart 2023

Internationale Vrouwendag is een mooi moment om onze eigen #bouwvrouwen in het zonnetje te zetten en diversiteit in gender in de bouw en infra onder de aandacht te brengen. Wij zijn enorm trots dat deze vrouwen de keuze hebben gemaakt om in onze branche te gaan werken en nog trotser dat zij gekozen hebben om te werken voor VB Groep of één van haar familiebedrijven.

Met de mini-campagne #bouwvrouwen brengt Bouwend Nederland in de aanloop naar Internationale Vrouwendag op 8 maart 2023 diversiteit in gender in de bouw en infra extra onder de aandacht. We geven hiermee bovendien het imago van de bouw en infra een boost onder vrouwelijk Nederland. De campagne wordt ingestoken vanuit de trots op onze sector en vanuit de hoop dat meer vrouwen een carrière in de bouw als interessant gaan zien. De bouw heeft namelijk mensen nodig, altijd en veel ook.

Maak kennis met onze Bouwvrouwen

HoiLing Liu - Wooncoach bij Huybregts Relou

"Als je me 10 jaar geleden had gevraagd of ik ooit in de bouwsector terecht zou komen had ik je waarschijnlijk uitgelachen (mijn vorige werkgever was namelijk L’Oréal). Maar ik kan me niets anders meer bedenken wat ik leuker zou vinden. Ik ben heel erg blij dat ik ervoor heb gekozen om 4,5 jaar geleden een uitzendbureau binnen te stappen om werk te vinden na een half jaar reizen door Australië.

Zo is Huybregts Relou op mijn pad gekomen. Van administratief medewerkster backoffice naar assistent wooncoach met zelfs een diploma Elementaire Bouwkunde A op zak, waar ik vorig jaar in juni met vlag en wimpel voor ben geslaagd. Iedere dag ga ik met erg veel plezier naar mijn werk. Mijn collega’s, de werkzaamheden en iedere dag weer iets nieuws leren maken het tot een job waar ik nog jarenlang veel plezier in kan beleven. Het hele proces van het verwerken van de aannemingsovereenkomst tot de oplevering van het nieuwe “thuis” van de kopers is erg divers en geen dag is hetzelfde. Het moment dat je een plattegrond tot werkelijkheid ziet komen is fantastisch! Vooral als de kopers de hele standaard indeling hebben weggepoetst en hun eigen indeling hebben bedacht. Erg gaaf!"

Gemma Sluijsmans - Adviseur Bouwfysica en Energie bij VB Groep

"Met een betapakket koos ik ruim 30 jaar geleden voor de bouw. Totaal niet wetende wat ik exact wilde worden. Het vakgebied bouwfysica, waaronder gezondheid, veiligheid en duurzaamheid zijn ondergebracht, zorgt dat ik het gevoel heb iets bij te dragen aan de kwaliteit van de gebouwen die we maken. Een plek waar we ons comfortabel voelen en waar we veilig en gezond kunnen wonen of werken. Zo kan ik mijn steentje bijdragen aan de verduurzamingsopgave en circulair bouwen. Dit zorgt ervoor dat ik met trots kijk naar de projecten die gerealiseerd zijn."

Laurie Claessens - Huurderscoach bij Smeets Bouw

"Als kind heb ik altijd getwijfeld tussen de bouw- en zorgsector. Klussen en creatief bezig zijn deed ik graag maar mijn hart lag ook bij het ondersteunen en helpen van mensen. Ik heb uiteindelijk gekozen om zowel mijn MBO- als HBO-studie in het vakgebied bouw te volgen en kwam er al snel achter dat mijn interesse bij de renovatie ligt en ik me graag bezig houdt met het sociale aspect dat hierbij komt kijken.

Tijdens mijn HBO-studie heb ik een tussenjaar genomen om in de zorg te werken. De kennis die ik hier heb opgedaan kwam goed van pas bij mijn afstudeeronderzoek. Dit stond in het teken van participatie bij het renoveren van zorgvastgoed. In mijn huidige functie kan ik zowel mijn passie voor de zorg als voor de techniek toepassen. De technische kant komt naar voren tijdens de werkvoorbereiding van een renovatie. Deze functie combineer ik met de functie huurderscoach. Hierbij ben ik vooral bezig met de sociale zorgkant. Mijn dagelijkse drijfveer is om mijn kennis binnen de zorg en techniek te combineren."

Kessy van Berlo - Junior Projectontwikkelaar bij CRA Vastgoed

"Het leukste aan werken in deze branche vind ik de uitdaging en afwisseling. Dagelijks heb ik met bouw te maken, maar projectontwikkeling bestaat uit veel meer dan bouw en dat maakt het zo leuk. Je bent een duizendpoot die met vanalles bezig is, van initiatief tot aan de exploitatiefase. Als (junior) projectontwikkelaar moet je vaak snel schakelen en is het belangrijk dat je met veel verschillende mensen kunt werken.

Ik kan mijn eigen creativiteit, gevoel en gedachtegang kwijt in mijn werk. Samen maak je een project tot een succes, iets waar ik uiteindelijk heel trots op kan zijn. De zachte kant en kwaliteiten van vrouwen kunnen echt van toegevoegde waarde zijn in deze mannenwereld."

Inge Peeters - d'Hondt - Planontwikkelaar bij VB Bouw

"Van kleins af aan wilde ik bouwen. Na diverse functies (werkvoorbereider, uitvoerder, projectleider) ben ik nu ruim 12 jaar planontwikkelaar. Een spin in het web waarbij je niet alleen met techniek te maken hebt.

Ik vind het heerlijk om samen met een opdrachtgever en een ontwerpteam een plan vorm te gegeven, maar dan wel te zorgen dat het maakbaar en haalbaar is. Voor dat laatste is het dus heel fijn om met mijn eigen collega’s in de realisatie te sparren om tot goed doordachte oplossingen te komen."

Enthousiast geworden om te werken in onze branche?

Lees meer op onze werken bij pagina of bekijk direct onze openstaande vacatures.

Bekijk vacatures