VB-Groep

Huybregts Relou bouwt door aan De Caai

15 juni 2023

De realisatie van 341 nieuwe woningen (fase 2) van de nieuwe stadsbuurt De Caai in Eindhoven is een belangrijke stap dichterbij. Op woensdag 14 juni tekenden wij op de vakbeurs Provada in Amsterdam de aannemingsovereenkomst met BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling om te kunnen starten met de bouw van deze woningen. De verkoop van de koopwoningen zal op korte termijn starten. Wethouder Mieke Verhees onthulde tevens de namen van de twee nieuwe woongebouwen van de nieuwe wijk.

Het was een gezellige drukte bij de BPD-stand op de Provada voor het belangrijke tekenmoment. Huybregts Relou gaat de bouw verzorgen van 82 particuliere koopwoningen, 146 middenhuur-woningen (afgenomen door BPD Woningfonds) en 42 zorgwoningen (afgenomen door Het Gastenhuis). Daarnaast is BPD nog in een afrondende fase met een corporatie voor 71 sociale huurwoningen. Later deze maand komt daar meer duidelijkheid over. De start bouw staat gepland voor najaar 2023.

Ondertekening Fase 2 De Caai

De Bloom en De Pure

Ook onthulde wethouder Mieke Verhees de namen van de twee nieuwe woongebouwen van De Caai: De Bloom en De Pure. De namen van de gebouwen onderstrepen de ambitie om van de Caai een gezonde en groene stadswijk te maken. De twee gebouwen die nu in aanbouw zijn heten De Fresh en De Flow. De Fresh is ontworpen door KAAN Architecten, De Flow door Mei architects and planners en De Bloom en De Pure door LEVS architecten.

Eindhoven bouwt door

De woningnood is groot en de omstandigheden in de bouw zitten niet mee. Marktpartijen, woningcorporaties en de gemeente hebben daarom begin april 2023 het woningbouwakkoord 'Eindhoven bouwt door' ondertekend. Hiermee onderschrijven ze de urgentie om de woningvoorraad in Eindhoven sterk en snel te vergroten. In nauwe samenwerking willen de partijen ervoor zorgen dat er doorgebouwd wordt in Eindhoven. De bouw van de woningen op de Caai is hier een uitwerking van. Wethouder Verhees is blij met deze stap: “De stad staat te springen om meer woonruimte. De Caai levert met het grote aantal woningen een mooie bijdrage aan de woningvoorraad. Het is een prachtige gebiedsontwikkeling met een diversiteit aan woningen en veel groen, op een bijzondere locatie en op korte afstand tot het centrum. Voor al die mensen die nu hard op zoek zijn naar een huis, wordt het een fijne plek om te wonen.”

Er zijn veel partijen betrokken en echt samenwerken is ook hier de sleutel tot succes. Wij kijken uit naar een succesvolle uitvoering.
Sander van Doorn, Directeur

Snelheid

Sander van Doorn, Directeur van Huybregts Relou vertelt: "Met fase 1 (283 woningen) zijn we reeds gestart en we zijn er dan ook bijzonder trots op dat we na een intensieve periode er met alle partijen in geslaagd zijn ook fase 2 in opdracht te kunnen nemen, zeker in deze dynamische tijd. Er zijn veel partijen betrokken en echt samenwerken is ook hier de sleutel tot succes. Dank daarvoor en wij kijken uit naar een succesvolle uitvoering."

Erik Leijten, directeur BPD regio Zuid, vult aan: "Ondanks dat de marktomstandigheden veranderd zijn, blijven we doorgaan met bouwen. Dat moet ook, want de opgave in Eindhoven is enorm. Samen met onze partners kijken we naar wat wel kan om betaalbare, duurzame woningen te realiseren voor een grote doelgroep. Zo proberen we ook hier de snelheid erin te houden, want het tempo in deze gebiedsontwikkeling is ongeëvenaard. Van de Anterieure overeenkomst in juli 2020 tot de bouw in 2022 van de eerste twee woontorens en tot de start bouw in 2023 van deze 341 woningen. Hieruit blijkt maar weer hoe belangrijk het is samen te werken met partijen die eveneens bereid zijn een langjarig commitment af te geven."

De modernste stadwijk van Eindhoven

Waar ooit de modernste melkfabriek van Nederland stond, staat binnenkort de modernste stadswijk van Eindhoven. Er komen in totaal vijf woongebouwen met appartementen, stadswoningen en zorgwoningen. Twee woongebouwen bestaan uit koopwoningen en in drie gebouwen komen de huurwoningen. Bewoners en ondernemers vinden elkaar op De Caai in de overtuiging dat het allemaal groener en gezonder kan en mag. Dit wordt ondersteund met een Service & Community Concept welke stap voor stap geadopteerd wordt door de gebruikers in het gebied. Hiermee wordt De Caai zeker geen typische stadsbuurt.

Meer weten over De Caai in Eindhoven

Op onze projectpagina vind je alle relevante informatie over dit project.

Bekijk de projectpagina