VB-Groep

Hartverwarmend gebaar in de Staatsliedenbuurt

21 juli 2023

In een hartverwarmend gebaar van duurzaamheid en gemeenschapszin, heeft een bewoonster van de Staatsliedenbuurt in Tilburg een bijzonder cadeau ontvangen na de opknapbeurt van haar woning. Als onderdeel van het verduurzamingsproject, waarbij Huybregts Relou in opdracht van WonenBreburg grondgebonden eengezinswoningen renoveert, kreeg deze bewoonster een tweedehands inventaris voor haar vernieuwde woning.

De bewoonster werd aangenaam verrast toen ze na de afronding van de opknapbeurt haar volledig gerenoveerde woning betrad. Naast de frisse en eigentijdse uitstraling die haar woning heeft gekregen, ontdekte ze dat de inrichting ook een opknapbeurt gehad heeft. Haar huis is namelijk voorzien van een aantal nieuwe tweedehands meubels.

Dit initiatief illustreert de persoonlijke aanpak van het verduurzamingsproject in de Staatsliedenbuurt. Naast het verbeteren van het uiterlijk en de technische aspecten van de woningen, is er ook veel aandacht voor het welzijn van bewoners.

Onze bewonersbegeleiders zijn erop getraind om ‘leed achter de voordeur’ te herkennen en bespreekbaar te maken. Daarbij kan een klein gebaar het verschil maken. Samen met WonenBreburg en alle andere projectbetrokkenen hebben wij gekeken hoe we deze bewoonster een extra steuntje in de rug konden geven. Resultaat komt immers samen! Tijdens de uitvoering van het project is een modelwoning ingericht met tweedehandsmeubels. Deze meubels hebben wij gezamenlijk aan de bewoonster geschonken. Fiks Mens en Wonen heeft er daarna een thuis van gemaakt met door haar geschonken woonaccessoires en enkele keukenspullen. Hiermee kan zij letterlijk een frisse start maken.” Aldus Mark van Diessen van Huybregts Relou.

Renovatie in de Staatsliedenbuurt Tilburg

Benieuwd hoe we met WonenBreburg de Staatsliedenbuurt verduurzamen?

Bekijk onze projectpagina