VB-Groep

Feestelijke oplevering 28 CPO woningen Son

10 november 2021

Begin november vond de feestelijke oplevering plaats van het CPO-project: Samen Bouwen in Son en Breugel. Een (her-)ontwikkeling van het voormalige terrein van basisschool De Bloktempel in Son en Breugel tot woonbuurt met 28 woningen.

Gemeente Son & Breugel stimuleerde de vereniging tot de ontwikkeling van een landschappelijke inpassing van de woningen, ofwel een plan met kleine priv├ę-tuinen in een groot collectief landschap. Deze uitdaging werd door de aanstaande bewoners omarmd en doorwerkt. Een en ander onder de bezielende leiding van CPO-begeleider Vastgoedregisseur b.v., uit Valkenswaard. En ontworpen door Houben / van Mierlo.

Midden in Son en Breugel, landschappelijk wonen voor jong en oud, voor de kleinere en de grotere portemonnee. 28 uiterst duurzame woningen in heel diverse typologie├źn. Van goedkope starterswoningen tot middenhuur-appartementen, luxe gezinswoningen en riante levensloop-bestendige patio-bungalows. Met een flinke portie maatwerk voor alle bewoners!
Houben / Van Mierlo tekende voor de stedenbouwkundige layout en architectuur van de woningen. Een tijdloze architectuur in een modernistisch idioom zo kenmerkend voor (delen van) Son en Breugel. De bewoners zijn vroegtijdig betrokken en gezamenlijk met de Vastgoedregisseur en Houben / Van Mierlo zijn deze op maat gerealiseerde woningen ontworpen.

Er was bovengemiddeld veel aandacht voor duurzaamheid. Zo hadden de bewoners de keuze om de woning NOM te realiseren, triple beglazing of dubbele beglazing toe te passen, PV panelen te plaatsen en keuze het type installatie. Als extra detail werd een bank teruggeplaatst gemaakt van bomen afkomstig uit het plangebied.

Meer weten over de 28 opgeleverde CPO woningen

Op onze projectpagina vind je alle relevante informatie over dit project.

Bekijk projectpagina