VB-Groep

De Jonkvrouw op duurzame wijze gerealiseerd

21 december 2021

In Geldrop realiseert Huybregts Relou samen met Strukton Worksphere "De Jonkvrouw". Medewerkers en partners zijn betrokken om dit project een extra duurzaam karakter te geven. Dat heeft een groot aantal ideeën opgeleverd voor de inrichting van de bouwplaats.

  • Het ketenpark van De Jonkvrouw is uitgerust met 2 x 6 PV-panelen van 340 Wp. De hiermee opgewekte elektriciteit is genoeg voor een gezin van 4-5 personen.
  • Omdat de bouwplaats behoorlijk uitgestrekt is (de afstand van noord naar zuid is 600 m), is het voor het verplaatsen van het materiaal gekozen voor een verreiker van Aresco die rijdt op Blauwe Diesel 100. Dit is een 100% fossielvrije diesel die gemaakt is uit herwinbare grondstoffen en zorgt voor een CO2-uitstootreductie van 90% ten opzichte van gewone diesel.
  • Het afval wordt gescheiden in puin, plastic, papier, bouw- en sloopafval, hout en chemisch afval. SCU Steencentrum Utrecht, leverancier van de gevelstenen, is afgesproken dat de wegwerppallets waarop de stenen geleverd worden door CSU retour worden opgehaald voor hergebruik. Een top idee van onze hoofduitvoerder René Gevers.
  • Iedereen neemt een eigen mok mee naar het werk voor de gratis koffie. Op deze manier reduceren we de afvalstroom van plastic bekertjes op de bouwplaats.
  • Er zijn laadpunten geplaatst voor de rijders van elektrische auto's.

Meer over De Jonkvrouw?

Op onze projectpagina vind je alle informatie over dit project

Bekijk projectpagina