VB-Groep

We zijn allebei sociaal én duidelijk, en dat werkt!

18 juli 2023

Sandra en Trudy vormen een mooi stel dat met veel plezier samenwerkt in De Haren. Trudy als huurderscoach vanuit Huybregts Relou. Sandra als projectconsulent vanuit woningcorporatie Zayaz. Beiden voelen ze zich betrokken bij het wel en wee van buurtbewoners. En bij elkaar.

Werken jullie al lang samen?

“Sinds het begin van dit project in 2020. Ik had al van een collega gehoord dat het fijn is om met Trudy te werken. Toen we samen in De Haren aan de slag gingen, klikte het meteen tussen ons”, vertelt Sandra. “En die is alleen maar beter geworden. Gewoon omdat je plezier aan elkaar hebt, en ik geen last van haar heb”, grinnikt Trudy, “ik noem haar altijd mijn Zayaz-collega. Dat zegt genoeg.”

Jullie hebben allebei de zorg voor het welzijn van de bewoners tijdens de renovatie. Hoe vullen jullie dat in?

Sandra: “Trudy is vaak het eerste aanspreekpunt. Zij is elke dag in de wijk en zorgt voor de dagelijkse gang van zaken. Zij doet de warme opname (samen met uitvoerder Erik), zorgt voor de dagplanningen, regelt verhuisdozen en nog veel meer. En ze heeft een goed fingerspitzengevoel, weet snel wat bewoners nodig hebben. Dat deelt ze dan met mij. Als vanzelf weten we wat er op háar en wat er op míjn bordje ligt.”

“Wat ik ook fijn vind is dat bewoners ons weten te vinden. Als er iets is, komen ze naar ons toe”, vult Trudy.

Eén team, één taak. Wat is jullie kracht?

Trudy: “We hebben allemaal zoiets van ‘de trein moet door, het werk moet doorgaan. Dit geldt ook voor de andere collega’s van het projectteam hoor. We pakken het werk echt samen op, en helpen elkaar. Sandra en ik zijn allebei sociaal, maar ook duidelijk. Dat is onze kracht denk ik. Nee is nee, en ja is ja.”

Bewoners weten ons te vinden. Als er iets is, komen ze naar ons toe.
Trudy de Weert, Huurderscoach

Gaat er ook wel eens iets fout in de samenwerking?

Trudy: “Nee, het gaat eigenlijk nooit fout.” Ze kijken elkaar aan en beginnen heel hard te lachen. “Behalve die keer dat Sandra me wel even zou helpen met de accuboormachine. Ik moest ergens luxaflex van het kozijn afhalen. Sandra is groot, dus ik vroeg of zij het even wilde doen. Dat was geen succes. Ze werd er helemaal zenuwachtig van, het lukte echt niet. We lagen helemaal dubbel van het lachen. Toen ben ik toch zelf maar even op een krukje geklommen, haha.”

Na de renovatie vullen bewoners een vragenlijst in over hoe zij het hele proces hebben ervaren. De scores zijn hoog. Iets om trots op te zijn?

Sandra: “Ja, natuurlijk. Heel trots. We doen het echt met z’n allen. De bewoners zijn heel blij met hun nieuwe, geïsoleerde, energiezuinige woning. Én zijn erg te spreken over alle werklieden. Heel leuk om hun reacties te horen. Een bewoner vertelde dat buurtbewoners de werklieden gaan missen nu het werk daar klaar is. Dat doet ons wel wat. We bouwen echt een relatie op met de bewoners. Gelukkig blijven we nog even in De Haren.”

Dit artikel is gemaakt door woningcorporatie Zayaz en gepubliceerd op www.deharenheefthet.nl.

Verduurzaming De Haren s’-Hertogenbosch

Voor woningcorporatie Zayaz verduurzamen we meer dan 300 woningen, elk geheel op maat. Meer weten over dit omvangrijke project?

Bekijk de projectpagina