VB-Groep

De Haren is de ultieme samenwerk-renovatie

17 april 2023

Begin april is de campagne Klaar is Case van start gegaan. We zijn verheugd dat ons groot onderhoud project De Haren hierin wordt uitgelicht als hoogwaardig en succesvol verduurzamingsinitiatief!

Ons project wordt gezien als de ultieme samenwerk-renovatie. In de wijk De Haren in s’-Hertogenbosch verduurzamen we meer dan 300 woningen, waarbij bewoners ook nog eens een grote mate van keuzevrijheid hebben. Dit zorgt voor een flinke puzzel die we mede door een gedegen voorbereiding en nauwe samenwerking met woningcorporatie Zayaz succesvol hebben gelegd. Het project wordt uitgevoerd door onze gespecialiseerde afdeling VB GO: met een procesmatige aanpak vanaf initiatief transformeren we de woningen zodat ze weer klaar zijn voor een duurzame toekomst!

“Bij een renovatie als deze is vertrouwen tussen opdrachtgever, bouwer, partners, maar ook de bewoners essentieel. Het was daarom de ideale werkomgeving voor onze gespecialiseerde afdeling VB GO, die draagvlak, inspraak en communicatie konden creëren”, aldus projectleider Jaime Christianen.

Klaar is Case als hét inspiratieplatform voor hoog niveau woningrenovaties

Stroomversnelling, Bouwend Nederland en het Nationaal Renovatie Platform (NRP) hebben de handen ineengeslagen om woningcorporaties en gemeenten te helpen met de uitdagingen die de energietransitie met zich meebrengt. Het resultaat is het inspiratieplatform 'Klaar is Case', waar succesvolle hoog niveau renovatie- en verduurzamingsprojecten worden gepresenteerd.

Het doel van Klaar is Case is om woningcorporaties te laten zien wat er allemaal mogelijk is bij energetische renovaties. De betrokken woningcorporaties, bewoners en bouwpartijen delen via het platform hun successen én leerpunten. Op die manier kunnen partijen van elkaar leren en samen de sprong maken om op te schalen.

Hoog niveau energierenovatie

De campagne richt zich op hoog niveau verduurzaming. Het streefdoel is een netto warmtevraag van 50 kWh/m2/jaar of zuiniger. De lat ligt bewust hoog, want hoog niveau renovatie heeft veel gunstige effecten. Het draagt eraan bij dat bewoners comfortabel en tegen lage energiekosten wonen. De verbeterde energiezuinigheid gaat in veel gevallen gepaard met levensduurverlenging en modernisering van de woning. Daarmee krijgt de hele wijk een modernere uitstraling.

Het inspiratieplatform is nu live en onze case over De Haren is hier te vinden:

Bekijk de case

VB GO

Met VB GO ondersteunen wij met name woningcorporaties in hun groot onderhoud, door te kiezen voor een procesmatige en programmatische aanpak.

Meer over VB GO