VB-Groep

De bouw van Land van Anna in Goirle is gestart

26 juni 2023

Op vrijdag 23 juni is de eerste paal geslagen van de nieuwbouwwijk Land van Anna in Goirle. Hiermee zijn de bouwwerkzaamheden aan de appartementen in fase 1 officieel van start gegaan. Een bijzonder moment, ook voor projectontwikkelaars Wilma Wonen en CRA Vastgoed (samen VOF Wilma-CRA Goirle). Deze week start het heien van de twee-onder-een-kapwoningen en in het najaar volgt de aanvang van de bouw van de vrijstaande villa’s. Als alles volgens planning verloopt worden de eerste woningen de eerste helft van 2025 opgeleverd.

Na de zomervakantie is het tijd voor een feestje op locatie. Dan vieren we samen met de projectontwikkelaars VOF Wilma-CRA Goirle dit mooie moment met de kopers en overige projectbetrokkenen en kan men de toekomstige buren ontmoeten.

Over Land van Anna

Land van Anna komt op een bijzondere plek in Goirle, waar textielfabriek HAVEP gevestigd was. De nieuwbouwwijk grenst aan het prachtige Beekdal en Landgoed Gorp en Roovert. De beek de Nieuwe Leij meandert langs de woningen in de drie deelgebieden: Aan de Leij, In de Velden en Rondom de Fabriek. Elk gebied krijgt een eigen identiteit in zowel landschap, sfeer, als architectuur.Land van Anna bestaat uit totaal 167 woningen, verdeeld over 108 koopwoningen, 43 sociale huurwoningen en 16 vrije sector huurwoningen. De luxe villa’s, appartementen en kavels in Aan de Leij hebben vrij uitzicht op de natuur en het landgoed. In het natuurrijke, dorpse deelgebied In de Velden komen twee-onder-een-kapwoningen, vrijstaande woningen en beneden-bovenwoningen (sociale huur). Deelgebied Rondom de Fabriek biedt een mix van betaalbare rijwoningen, herenhuizen en appartementen (sociale huur). Het industrieel erfgoed van de voormalige textielfabriek HAVEP wordt geïntegreerd in dit deelgebied.

Nieuwbouw Land van Anna in Goirle

Meer weten over de bouw van dit natuurinclusieve project?

Bekijk de projectpagina