VB-Groep

Circulaire samenwerking - Verduurzaming 48 appartementen

21 maart 2022

Niet alleen bij nieuwbouwprojecten waar eerst groots gesloopt wordt denken wij na over hergebruik van materialen. Ook bij groot onderhoud van woningen, zo ook bij het project Slipjachtpad te Tilburg.

Het project bestaat uit het verduurzamen van 48 appartementen (SDG11). De appartementen worden voorzien van nieuw beglazing, de spouw wordt na geïsoleerd en gevels worden hersteld en gehydrofobeerd. Alle badkamers en toiletten worden volledig vervangen alvorens de asbeststandleiding gesaneerd wordt. De woningen worden verwarmd middels hybride warmtepompen welke zorgen voor een vermindering in het gasverbruik.

Bij het verduurzamen van deze Tilburgse appartementen van WonenBreburg zijn de volgende bouwmaterialen ‘geoogst’, zodat zij geschikt zijn voor een tweede leven (SDG12): 67 mengkranen, 40 wasbakken, 36 groepenkasten, 26 keukenblokken, 21 toiletpotten met reservoir, 6 keukenbladen, 11 ketels en 1 boiler.

Vissers Sloopwerken, Mansveld Elektrotechniek en A.J.Loots zorgden voor de duurzame en veilige demontage en 2dehandsbouwmaterialen.nl zorgt voor de verkoop ervan. Resultaat kom immers samen (SDG17). Bekijk hier de project detailpagina en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom het project.

Een mooi begin van een circulaire samenwerking!

Duurzaam & circulair: onze duurzaamheidsdoelen

Een mooi voorbeeld van hoe wij onze duurzaamheidsdoelen toepassen in de praktijk. Zo ook bij dit project worden drie SDG's toegepast: SDG 11, 12 en 17). Benieuwd naar al onze duurzaamheidsdoelen?

Lees meer