VB-Groep

Alternatieve boomplantdag Grote Zeeheldenbuurt Vught

2 december 2021

Viering Oplevering Zeeheldenbuurt

Eigenlijk zou woningcorporatie Charlotte Van Beuningen met haar bewoners van de Grote Zeeheldenbuurt een boomplantdag organiseren, ter viering van de oplevering van de nieuwe woningen. Helaas kon vanwege de huidige maatregelen deze dag niet georganiseerd worden. Door het nodige aanpassingsvermogen en creativiteit is er op een alternatieve manier samen toch met de bewoners bij dit heuglijke feit stilgestaan.

Duurzaamheid centraal

De boomplantdag is typerend wat passend zou zijn bij het duurzame karakter van deze nieuwe wijk. De nieuwbouw van 152 woningen zijn zeer energiezuinig gebouwd en ook niet aangesloten op een gasnet. De woonblokken bevatten een mix van grondgebonden woningen: rijwoningen, eindwoningen, onder-bovenwoningen en appartementen. Deze bouwblokken bestaan over het algemeen uit twee bouwlagen met een kap. De appartementen die gesitueerd zijn in het zuidoosten van het plangebied zijn opgetrokken uit vier bouwlagen.

De wijk is niet in fases ontwikkeld maar er is gekozen voor een integraal plan. De woonblokken zijn horizontaal van elkaar gescheiden door parkeerkoffers, waarmee in de parkeerbehoefte wordt voorzien.

Verticaal is er een groene as die de woonblokken van elkaar scheidt. In die groene as is ook ruimte voor retentievoorzieningen ten behoeve van de opvang van hemelwater. Het regenwater wordt hierdoor in het plangebied geborgen. Het stromend water wordt zichtbaar afgevoerd.

Meer weten over de Grote Zeeheldenbuurt Vught?

Op onze projectpagina vind je alle relevante informatie over dit project.

Bekijk projectpagina