VB-Groep

Aannemings-overeenkomst sociale woningen Land van Anna

12 juni 2023

Woningcorporatie Leystromen heeft Huybregts Relou groen licht gegeven voor de realisatie van 16 sociale huurwoningen (beneden-&bovenwoningen) en 27 sociale huurappartementen in de nieuwbouwwijk Land van Anna in Goirle. Op donderdag 8 juni ondertekenden Wouter Bezemer namens Huybregts Relou en Marie-Thérèse Dubbeldam vanuit Leystromen de turn key aannemingsovereenkomst.

Onlangs werd door VOF Wilma-CRA Goirle (een samenwerking tussen ontwikkelaars Wilma Wonen en CRA Vastgoed) en Leystromen al de koopovereenkomst gesloten van deze woningen. In 2021 startten zij in nauwe samenwerking met Huybregts Relou al met de ontwikkeling van de sociale huurwoningen. Met de turn key aannemingsovereenkomst kan Huybregts Relou spoedig van start met de bouw op het voormalige HAVEP-terrein in Goirle. Wouter Bezemer, Algemeen Directeur van Huybregts Relou: “We zijn er trots op te mogen bouwen in dit mooie gebied aan de zuidrand van Goirle. Collega Jan van den Akker (Directeur inkoop/calculatie) werkt al jaren nauw samen met de ontwikkelaars van VOF Wilma-CRA Goirle en projectontwikkelaar Pascal Bonet van Leystromen, en we zijn blij op deze manier onze krachten met Leystromen te kunnen bundelen." Ook Marie-Thérèse Dubbeldam, Directeur-bestuurder van woningcorporatie Leystromen is blij met het resultaat van de samenwerking: “Fijn dat we opnieuw een aantal nieuwe woningen op een prachtige locatie aan ons bezit mogen toevoegen.” De inschrijving voor de sociale huurwoningen verloopt te zijner tijd via ‘Woning in Zicht’.

We zijn er trots op onze krachten met Leystromen te kunnen bundelen, en te mogen bouwen in dit mooie gebied.
Wouter Bezemer, Algemeen Directeur

Over Land van Anna

Op de plek waar textielfabriek HAVEP ruim anderhalve eeuw draaide, verrijst Land van Anna: een aantrekkelijke groene woonwijk met een mix van woningen. De wijk bestaat uit drie deelgebieden: Aan de Leij, In de Velden en Rondom de Fabriek. Elk gebied krijgt een eigen identiteit in zowel landschap, sfeer, als architectuur.

De appartementen komen in het deelgebied Rondom de Fabriek, de fabrieksbuurt met een industriële uitstraling die verwijst naar de historie van de locatie. De beneden-bovenwoningen zijn onderdeel van het deelgebied In de Velden en sluiten aan bij het historische karakter van de omliggende bestaande woningen.

Huybregts Relou bouwt in totaal 167 wooneenheden in Land van Anna, waaronder de 16 beneden-bovenwoningen en 27 appartementen voor Leystromen. In juni starten we met de bouw van de eerste koopwoningen.