Groen én stads wonen

Op één van de mooiste plekjes binnen de ring van Eindhoven ontwikkelt de combinatie CRA Vastgoed en Woonveste bouw en vastgoed "Het Schrijverskwartier". Ten zuiden van de wijk Den Elzent, tussen het Stadswandelpark en de Dommelvallei, wordt dit project in drie fases ontwikkeld en gebouwd.

 

De eerste fase – "Het Sonnet" genoemd – is momenteel in verkoop en omvat 38 appartementen met een woonoppervlakte tussen 88 en 340 vierkante meter. De ontwikkeling van "Het Sonnet" is een schoolvoorbeeld van klantgericht ontwikkelen. Tijdens de ontwikkelfase vonden al gesprekken met belangstellenden plaats waardoor het gebouw meerdere malen een andere invulling kreeg, die helemaal op de wensen van de belangstellenden werd afgestemd.

 

De bouw van de tweede fase – "De Ballade" genoemd – is momenteel ook gestart. Ook tijdens de ontwikkeling zijn belangstellenden bij de invulling van het gebouw en de indeling van de appartementen betrokken. De Ballade omvat 8 appartementen variërend van 135 tot 280 vierkante meter. 

 

De derde fase sluit aan op de wijk Den Elzent, een van rijkswege beschermd stadgezicht. Of hier kavels worden verkocht of dat ook hier invulling plaatsvindt met appartementen is nog niet bekend.