Ketenintegratie

Het renoveren van 76 woningen in de Vestingstraat en Vestkant te Breda is een verregaande samenwerking tussen Huybregts Relou en WonenBreburg.

 

Vanaf het initiatief tot en met de uitvoering wordt nauw samengewerkt in de vorm van ketenintegratie. Hierbij worden o.a. principes van ABC-costing en leanbouwen toegepast. Daarnaast zijn er diverse overkoepelende projectdoelen vastgesteld welke gaan over klanttevredenheid, doorlooptijden en betrokkenheid. Het projectdoel gaat voor op het individuele bedrijfsbelang. 

 

De buiten werkzaamheden bestaan uit het vervangen van de kozijnen, het opfrissen en opwaarderen van de huidige isolatieschil. De bestaande  bitumineuze daken worden extra geïsoleerd en voorzien van nieuwe dakbedekking. Bij de werkzaamheden binnen wordt,  op wens van de huurder, de keuken, toilet of badkamer gerenoveerd. Tevens wordt de renovatie aangegrepen om alle woningen (verplicht) asbestvrij te maken.

 

Alle 76 woningen zijn van initiatief tot oplevering binnen 1 jaar gerealiseerd en uiteindelijk door de bewoners gewaardeerd op een 9,3. Dat dit cijfer is behaald is extra knap, daar deze specifieke "volkswijk" zich in beginsel negatief onderscheidde door onvrede over het achterstallige onderhoud en het gevoel dat ze ondergewaardeerd werden door WonenBreburg. Met veel inspanning is gezamenlijk gewerkt aan het ombuigen van deze beeldvorming. Nu kunnen we vaststellen dat dat succesvol is verlopen. Wederom een bewijs dat ketenintegratie meer kan brengen dan enkel een interessante prijs.

 

  • Aannemer:Huybregts Relou