Een gebouw om onbezorgd in thuis te komen

Woningbouwvereniging Bergopwaarts en Stichting De Droom tekenden op dinsdag 4 juni 2013 officieel de samenwerkingsovereenkomst voor de realisatie van een woongebouw in Deurne voor Stichting De Droom.

In dit woongebouw komen tien wooneenheden voor bewoners met een verstandelijke beperking. Ieder krijgt een eigen appartement en er komen algemene ruimtes waar ze onder begeleiding gezamenlijk kunnen koken en eten en hun vrije tijd met elkaar kunnen doorbrengen. Kortom een gebouw, waar ze onbezorgd kunnen thuiskomen.

 

Met de ondertekening wordt een belangrijke stap gezet. Als locatie is gekozen voor een bestaand woonblok van Bergopwaarts aan het Crobachplantsoen in Deurne. De huidige bewoners zijn door Bergopwaarts op de hoogte gebracht en in overleg met hen wordt een goede nieuwe woonplek gevonden. De toekomstige bewoners van woongebouw “De Droom” moeten nog even geduld hebben. In onderling overleg tussen Bergopwaarts en Stichting De Droom wordt het ontwerp van het woongebouw definitief gemaakt en vervolgens vindt de verbouwing plaats. De oplevering van het gebouw hoopt Bergopwaarts in 2014 te realiseren. Stichting De Droom beheert straks het nieuwe woongebouw. De groep van bewoners is al grotendeels bekend, maar er zijn nog nieuwe bewoners welkom. Hiervoor kan via www.dedroomdeurne.nl contact met Stichting De Droom worden opgenomen.

 

Stichting ‘De Droom’

Stichting ‘De Droom’ is opgezet, onder begeleiding van MEE Zuidoost Brabant, door een groep ouders die voor hun kind met een verstandelijke beperking een kleinschalige woon-, leef-, en zorgvorm willen realiseren in het centrum van Deurne.

De stichting bestaat momenteel (juni 2013) uit de ouders van 6 jongeren in de leeftijd van 20 tot 30 jaar. Gestreefd wordt naar een woonvorm voor 10 bewoners. De jongeren hebben zelf de naam “De Droom” bedacht voor het wooninitiatief. Om elkaar beter te leren kennen komen ze al enkele jaren bijna maandelijks een weekend samen in de Goei Kamers. Dit is ook een ideale uitvalplaats voor hun om Deurne te verkennen en om contacten te leggen met hun (toekomstige) dorpsgenoten.

  • BVO:circa 600 m²
  • Start:tweede kwartaal 2014
  • Oplevering:vierde kwartaal 2014
  • Opdrachtgever:Bergopwaarts
  • Directievoering:Architectenbureau ir. Jan Rooze v.o.f.
  • Bouwdirectie:Bergopwaarts
  • Technisch ontwerp:Huybregts Relou BV
  • Aannemer:Huybregts Relou BV
  • Constructeur:Constructiebureau Bolwerk-Weekers