VB-Groep

Iconisch Dedicated Conference Center wordt eind 2025 opgeleverd

3 mei 2021

Elysion, de plek waar de bliksem heeft ingeslagen. Donderdag 29 april is na zorgvuldige beoordeling op basis van de gunningscriteria de voorlopige gunning toegewezen aan het consortium Elysion. De leden van de multidisciplinaire beoordelingscommissie hebben, afzonderlijk van elkaar een positief oordeel gegeven over de inschrijving Elysion waarbij de voorlopige gunning is gegund.

Dedicated Conference Center aan de Aalsterweg te Eindhoven, eind 2025 wordt het iconisch project opgeleverd. De naam is gekozen vanwege de verwijzing naar de Elysese velden, de verblijfplaats van de gelukzaligen in de Griekse mythologie. De etymologische verklaring van het woord vindt men in de termen enelysios (getroffen door bliksem) en to enelysion (een plaats waar de bliksem heeft ingeslagen). We verwijzen daarmee naar de 'vibes' van Eindhoven. De drie zigzagsymbolen zijn een soort energiestralen, schichten of flitsen. Elke vibe staat symbool voor een merkpijler: Technologie, Design en Kennis. Samen vormen ze een gestileerde E van Eindhoven. Het borduurt ook voort op een ander iconisch gebouw: het Evoluon. Het Elysion moet naar ons inzicht een bijzondere plaats worden om samen te komen en die energie oplevert, een plaats waar innovatieve idee├źn als een bliksem inslaan.

Het consortium heeft de ambitie om een plenaire zaal met een auditoriumopstelling te ontwikkelen met een capaciteit van 1.500 personen. De bestaande multifunctionele ruimte worden uitgebreid waarbij een totale oppervlakte ontstaat van 4.000 m2. Alle break-out ruimten, cateringruimten en foyers zullen naar rato worden gedimensioneerd.

Huybregts Relou (een VB Groep onderneming) is trots al in een vroeg stadium bij dit project te zijn betrokken. Directeur Sander van Doorn: "Van der Valk is al jarenlang partner, we zijn ontzettend trots dat we al in een vroeg stadium zijn betrokken en ook de kans krijgen de komende jaren deze hotspot in Eindhoven mee vorm te geven. Elysion wordt een uitgesproken en moderne marker in Eindhoven en een pracht van een referentie!"

Wij stellen u voor, het consortium Elysion bestaande uit onderstaande partijen:

  • Van der Valk: exploitant
  • UNStudio: architect
  • Quant architectuur: architect
  • PBTA: theater en akoestiek
  • Adviesbureau Tielemans: constructeur
  • DVP Smart Concepts: installatieconcepten en BREEAM
  • ISIS Bouwadvies: bouwkostenadvies
  • Huybregts Relou: aannemer en BREEAM
  • DVP: tendermanager en projectmanagement

Meer weten over het Elysion?

Houd onze website in de gaten. Binnenkort volgt er een projectpagina met onze updates.